Wednesday, September 27, 2017

asterix si obelix 2015

Astérix et Obélix: Au service de sa Majesté” este un film cunoscut sub mai multe titulaturi, cum ar fi „Asterix and Obelix: God Save Britannia”, „Asterix & Obelix: On Her Majesty’s Service” sau românescul „Asterix & Obelix: În slujba Majestăţii Sale” şi este cel de-al patrulea film din seria Asterix şi Obelix.

În anul 50 I.H., Julius Caesar vrea să mai cucerească unele ţinuturi, iar în cale îi iese un ţinut misterios numit Bretania. Victoria asupra ţinutului este una rapidă şi aproape totală. „Aproape totală” pentru că un mic sat breton încă ţine piept cu mult curaj şi dăruire legiunilor marelui imperiu Roman. Dar situaţia devine critică, deoarece resursele lor sunt limitate şi aproape de epuizare.
Neavând încotro, Cordelia, regina bretonilor, îşi trimite cel mai de nădejde ofiţer, pe Flegmatix, să caute ajutor în Galia, acolo unde un sătuc galez le ţine piept romanilor de ceva timp, cu mare succes. În sătucul respectiv, Asterix şi Obelix sunt deja ocupaţi până peste cap căci şeful lor le-a încredinţat nepotul Şmecherix, proaspăt sosit de la Luteţia ca să aibă grijă de el şi, mai ales, ca să facă bărbat din el. Iar sarcina lor e departe de a fi ajuns la vreun sfârşit.
Când Flegmatix soseşte ca să le ceară ajutorul, i se oferă un butoi cu poţiunea magică, dar şi doi companioni care vor avea grijă ca preţioasa licoare să ajungă cu bine la destinaţie. Aşa pornesc Asterix şi Obelix într-o nouă aventură, în care îl iau şi pe Şmecherix, fiindcă se prevede a fi o ocazie prea bună să fie ratată pentru ca acesta să-şi desăvârşească educaţia.

No comments:

Post a Comment