Wednesday, September 27, 2017

Giuliano Gemma (2 septembrie 1938 - 1 octombrie 2013) a fost un actor italian

Născut la Roma , Gemma a lucrat mai întâi ca stuntman, apoi a fost oferită de regizorul Duccio Tessari , începând cu filmul Arrivano i titani (1962). El a făcut , de asemenea , un aspect în Luchino Visconti lui Il Gattopardo ca generalul Garibaldi. Gemma mai târziu a continuat să stea în western spaghetti în filme , cum ar fi un pistol pentru Ringo ( Una pistola pe Ringo ),  Sânge pentru un dolar de argint Un dollaro bucato ) dorit  și Ziua Anger ( Eu giorni dell'ira). El a fost uneori creditat ca Montgomery Wood.Cariera lui Giuliano Gemma a supraviețuit demisiei genului și a rămas activ în televiziunea italiană.
Gemma a jucat într-o varietate de filme, printre care și ofertele de artă, cum ar fi Desertul tătarilor " al lui Valerio Zurlini ( Il deserto dei tartari ) în 1976. În același an, Gemma a câștigat un David di Donatello , al Oscarului, pentru portretizarea lui Maior Matiss în Deșertul Tătarilor .
Gemma a jucat, de asemenea, într-un comic web numit "Omul născut din nou" (2012) de Cuvântul eclipsat.
Fiica sa, Vera Gemma , este, de asemenea, o actriță. Giuliano Gemma a lucrat de asemenea ca sculptor .
La 1 octombrie 2013, Gemma a murit în urma unui accident de mașină de lângă Roma. A fost dus la un spital din Civitavecchia și a murit la scurt timp după sosirea sa. Alți doi pasageri, un bărbat și fiul său au fost răniți și în accident.

No comments:

Post a Comment